top of page

הוראות הכנה לקראת ניתוח בכף הרגל והקרסול

ברצוני להודות לך על שבחרת בי להיות המנתח שלך.

הרשה/י לי להבטיח לך שאעשה את כל שביכולתי על מנת שתשיג/י את התוצאה הטובה ביותר מהניתוח הקרוב.

התקופה לקראת ניתוח הינה מרגשת, מפחידה ומלחיצה.

כדי לוודא שלא ישכח שום דבר, רכזתי במסמך זה את הדברים החשובים שיש לעשות לפני הניתוח על מנת שהכל יוכל לעבור בצורה חלקה.

טופס התחייבות לניתוח- יש להכין מראש ולהביא את טופס ההתחיבות הכספית לביצוע הפעולה.


נעל לאחר ניתוח או מגף דריכה (ארוך / קצר)- נעל או מגף אותם תנעל/י לאחר הניתוח בכף הרגל. הנעל / מגף מאפשרים להכיל את כף הרגל החבושה לאחר הניתוח ומספקים הגנה לכף הרגל. את ההפניה לרכישת האביזר תקבל/י ממני לפני הניתוח.


קביים / הליכון- מידע לגבי נחיצות אביזרים אלה תקבל/י ממני טרם הניתוח. מומלץ להגיע עימם לבית החולים ביום הניתוח. ניתן להשאיל אביזרים אלה מארגונים כמו יד שרה או עזר מציון.


חופשת מחלה- בפגישתנו לפני הניתוח אסביר לך מהו תהליך ההחלמה הצפוי לאחר הניתוח שאת/ה אמור/ה לעבור ומה משך ההחלמה הצפוי. פרק זמן זה תלוי בסוג הניתוח, קצב ההתאוששות האישי שלך וסוג המקצוע שלך. ביום הניתוח, במכתב השיחרור שלך יצויין משך חופשת המחלה.


תרופות- לפני ניתוח אכין לך מרשמים לתרופות נגד כאב ואנטיביוטיקה אותם יש להתחיל ולקחת מיד לאחר הניתוח. באם את/ה נוטל/ת תרופות נוגדות קרישה כמו אספירין/ מיקרופירין/ קסרלטו/ קומדין/ אלקויסט/ פלביקס/ פרדקסה יש לעדכן בזאת אותי ואת המרדים. הוראות מדויקות לגבי הפסקת נטילת תרופות אלה או נטילת תרופה אחרת במקום לפני הניתוח ינתנו לכל מטופל/ת באופן פרטי.


בדיקות דם- באופן שגרתי יש לבצע בדיקות דם הכוללות- ספירת דם, כימיה ותפקודי קרישה בשבועיים לפני הניתוח.


צלום חזה- מבוצע באופן רוטיני בכל מטופל/ת מעל גיל 40 או עם מחלות רקע מתאימות.


אק"ג- מבוצע באופן רוטיני בכל מטופל/ת מעל גיל 40 או עם מחלות רקע מתאימות.


יעוץ מרדים- שבוע לפני הניתוח תתבקש/י ליצור קשר עם בית החולים על מנת לתאם פגישה עם מרדים לפני הניתוח. בחלק מן המקרים יכול המרדים להחליט כי הפגישה תתבצע ביום הניתוח עצמו.


צום- צום מוחלט מאכילה- 6 שעות לפני הניתוח, משתיית נוזלים צלולים- 3 שעות לפני הניתוח.

שבירת הצום תגרום לדחייה או ביטול הניתוח!!


רחצת הרגל- מומלץ לפני היציאה מהבית ביום הניתוח, לרחוץ את כף הרגל והקרסול במים זורמים פושרים וסבון באופן יסודי במשך מספר דקות. פעולה זו מסייעת בהקטנת הסיכון לזיהום לאחר הניתוח.


הגעה לבית החולים- יש להגיע לבית החולים ביום הניתוח בשעה שנקבעה לך. מומלץ להיות זמינים בטלפון למקרה שיחולו שינויים. בשלב הראשון המנותח מתקבל במשרד הקבלה על ידי מזכירה. בהמשך המנותח נכנס לחדר הקבלה של חדר ניתוח שם הוא נבדק על ידי אחות. בחדר הקבלה של חדר ניתוח ניפגש לפני הניתוח לשיחה על הפרטים האחרונים של הניתוח, סימון הרגל המנותחת וחתימה על טופס הסכמה מדעת לביצוע הניתוח.


מלווה- מומלץ להגיע עם מלווה שיסייע לאחר הניתוח למנותח.


שחרור לאחר הניתוח- מרבית המנותחים משתחררים כעבור מספר שעות לביתם עם המלווה מצוידים במכתב שחרור ותור לביקורת במרפאתי. במקרים חריגים שבהם יש צורך באישפוז אגיע מדי יום לבקרך.

 

ניתן ליצור קשר עם בית חולים המנתח בטלפונים הבאים:

אסותא ראשון -03-7643376

אסותא אשדוד- 08-8546333

זמין תמיד בכל שאלה ובקשה,

ד"ר גיל גנוט

054-9630062

ד"ר גיל גנוט, אורטופד ומנתח כף רגל וקרסו
bottom of page